• 29 juni 2017 Duurzame participatie (inzetbaarheid), Teamontwikkeling / Reacties / Mieke Brethouwer

  SBI formaat is de partner op het gebied van de medezeggenschap in Nederland en Europa…. We trainen, coachen, adviseren en begeleiden op professionele wijze heel veel ondernemingsraden. Naast de medezeggenschap zien we heel veel vormen van participatie van werknemers ontstaan.

 • 20 juni 2017 / Reacties / Tineke de Rijk
  Foto ondernemingsraad

  Hèhè, eindelijk jong bloed in de OR. Maar liefst vier jonge collega’s - drie vrouwen en een man - van in de dertig zijn met grote meerderheid gekozen. Zij stralen enthousiasme uit en dat trekt heel wat aandacht.

 • 12 juni 2017 Pensioen in Zicht / Reacties / Juliette van de Mheen

  Als een van de partners met pensioen gaat komt je als stel in een nieuwe levensfase. Dat levert soms spanningen met negatieve gevolgen voor de relatie op.

 • 06 juni 2017 Voorzitters en (ambtelijk) secretarissen, Communicatie (met de achterban), Persoonlijke vaardigheden , Teamontwikkeling / Reacties / Coby Franken

  Vorig jaar heb ik kennisgemaakt met de methodiek Deep Democracy. Ik werd enorm getriggerd door zinnetjes als: "de wijsheid van de minderheid" en "zorgen dat alles gezegd wordt wat gezegd moet worden".