Blog

Duurzame inzetbaarheid binnen het MKB (3)

duurzame inzetbaarheid mkb praktisch concreet sbi formaat
08 februari 2016 / Netservice-32

Niet lullen maar poetsen; Hoe eenvoudig kan het zijn?

Hoveniers en duurzame inzetbaarheid. Ook zij moeten er aan geloven. Hardwerkende Groningse hoveniers. Als zelfstandigen zonder personeel werken ze samen in een netwerk. Spelen elkaar de bal toe en voeren samen grotere opdrachten uit. Een vrij leven. Personeel? Nee dat is niks, dat geeft alleen maar gedoe. Vroeger wel gehad maar al jaren niet meer. Zelf in de aarde wroeten en het naar je eigen zin en in overleg met de klant vormgeven. Dat is het beste.

Niet lullen maar poetsen. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Deze groep ondernemers denkt na over duurzame inzetbaarheid. Hun eigen duurzame inzetbaarheid dus. Dat is pas hands-on. Niks beleid, geen papier. Direct en concreet, to the point en toepasbaar.

De zwijgzame Groninger is niet meer de jongste. Hij voelt zijn rug zo nu en dan. Hoe gaat hij het volhouden? De opdracht die de ondernemers mee naar huis nemen is: Wat ga jij in 2016 anders aanpakken om het werk langer vol te kunnen houden?

Het zal mij benieuwen.

De volgende sessie stapt onze Groninger het kantoortje binnen waar de sessie plaatsvindt. Geen idee waar hij mee gaat komen.

En? Vraag ik verwachtingsvol.

Het is heel simpel verklaart de man. Ik heb besloten om in 2016 de al vergevorderde mechanisering nog verder door te voeren. Zodat ik al het werk dat ik met machines kan doen niet langer met de hand hoef te doen. Optimaal en maximaal gebruikmaken van het machinepark dat voorhanden is.

Kijk; op deze manier help je met een klein duwtje in de goede richting een hovenier jaren vooruit.

Niet lullen maar poetsen; hoe eenvoudig kan het zijn?

Dit is de tweede blog in een serie van drie. Lees hier deel 1 Wat brengt mensen in beweging? en deel 2 Al zit je in je pyjama!.

Anneke Sluiter, MKB adviseur
Wim Oolbekkink projectleider MKB duurzame inzetbaarheid bij SBI Formaat

Deel dit bericht