Morgen

Ik heb een doel: iedere EOR waarmee ik werk, wordt een goed functionerende, actieve ondernemingsraad wiens mening ertoe doet. Uitgangspunt hierbij is altijd een open dialoog met management en een kritische, opbouwende basishouding.

Vandaag

Sinds 2005 ben ik trainer en adviseur voor de EOR Service, waarbij ik mijn internationale oriëntering combineer met mijn ervaring op het gebied van de EOR en educatie. In mijn werk ben ik onder andere bezig met:
  • Adviseren en coachen van EORs en Bijzondere Onderhandelingsgroepen
  • Helpen bij het opzetten van EORs en het onderhandelen van EOR overeenkomsten
  • Ontwikkelen van innovatieve trainingen
  • Ondersteunen van EORs in ingewikkelde veranderingsprocessen zoals reorganisaties en overnames

Met mijn jarenlange internationale ervaring ben ik in staat om het beste naar boven te halen in cultureel diverse groepen. Met mijn collega’s schreef ik De Europese Ondernemingsraad, een handboek voor de praktijk. Met een studie Nederlands Recht aan de Open Universiteit breng ik momenteel meer verdieping aan in de juridische kant van mijn werk. Ik spreek behalve Nederlands vloeiend Duits, Engels en Spaans en ik kan redelijk Frans.

Gisteren

Ik heb Geschiedenis, Duits en Pedagogiek gestudeerd in Nederland, Duitsland en Spanje. Na een aantal jaren in Spanje te hebben gedoceerd, werkte ik 7 jaar bij Kodak in Duitsland en Nederland. Bij Kodak was ik actief in de OR en de EOR.

Publicaties