Nieuws

Collega’s maken het verschil

collega's beperking arbeidshandicap ondernemingsraad
11 november 2015

Graag wijzen wij je op de bijeenkomst ‘Collega’s maken het verschil’ op De Pier in Scheveningen op 24 november.

In veel bedrijven zullen de komende jaren nieuwe collega’s komen met een arbeidshandicap. Dat is het gevolg van de doelstelling van kabinet en sociale partners om tussen nu en 2026 voor 125.000 mensen met een arbeidshandicap een baan te regelen. Daar krijg jij als collega ook mee te maken, want: wat houdt die arbeidsbeperking van je nieuwe collega in, wat moet je doen om het hem of haar naar de zin te maken, hoe kan je ervoor zorgen dat je nieuwe collega zich echt thuis voelt? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de bijeenkomst ‘Collega’s maken het verschil’.

Tijdens deze bijeenkomst voor medewerkers van bedrijven en instellingen in de regio Haaglanden word je geïnformeerd over wat jij als OR-lid, actief vakbondslid of gewoon als medemens kan doen om collega’s met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen en te houden. Je maakt kennis met de regelingen en subsidies die er zijn om op de werkvloer iemand met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk te helpen. Wat kun je met de ondernemingsraad doen, hoe kunnen functies geschikt worden gemaakt voor iemand met een arbeidshandicap en waar vinden jij en je werkgever advies en ondersteuning?

Naast een plenair programma zijn er inspirerende workshops door o.a. de FNV, werkgeversvereniging AWVN, en CNV Jongeren. Daarnaast vertellen jonge mensen met een zichtbare en onzichtbare beperking zelf hun verhaal over werk, solliciteren en grenzen waar zij tegen aan lopen. Die verhalen over werkmotivatie, teleurstellingen en vooroordelen maken dat jij jouw werkgever kan helpen en adviseren bij het binnenhalen én -houden van iemand met een arbeidsbeperking.

Programma:

13.30              Inloop met koffie en thee bij De Pier op Scheveningen
14.00              Start plenair programma
14.05              Nicolette Krul (RTV West, dagvoorzitter) Welkomstwoord
14.10              Leni Beukema, Hanze Hogeschool Groningen) De Banenafspraak: 125.000 banen, het quotum, de uitdaging
14.20              Première documentaire ‘Collega’s Maken Het Verschil’
14.30              De opdracht aan overheid en sociale partners:
Yde van der Burgh, Bestuurder Werkbedrijf Haaglanden. FNV
Rens Vrolijk, Werkgeversambassadeur Haaglanden namens VNO-NCW en MKB Nederland
Mohamed el Mokaddem, Wethouder Gemeente Westland en Werkbedrijf Haaglanden
15.00              Start 1e ronde workshops
16.15              Start 2e ronde workshops
17.00              Afsluitende borrel

Meld je aan voor 20 november 2015, al dan niet samen met wat collega’s, via www.collegamaakverschil.nl. Hier kan je ook meer informatie over de workshops vinden.

Deel dit bericht