Nieuws

Magazine duurzame inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid magazine
12 januari 2017

Ondernemers in het mkb hebben elke dag te maken met keuzes en veranderingen die van invloed zijn op hun onderneming. Ze zijn druk bezig om hun bedrijf te laten groeien. Om het wendbaar te laten zijn. En om te kunnen inspelen op de markt. Om de productiviteit te verhogen en het ziekteverzuim terug te dringen.

Flexibele medewerkers zijn daarbij van groot belang. Daarin investeren is niet alleen belangrijk voor de continuïteit van de onderneming, maar ook voor het waarmaken van ambities. Want ondernemingen kunnen alleen groeien als mensen groeien.

Investeren in duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijk belang. Want door te investeren in de eigen ontwikkeling en gezondheid vergroten medewerkers hun werkplezier en werkzekerheid. Dat maakt hen duurzaam inzetbaar.

MKB-Nederland is met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de uitdaging aangegaan om duurzame inzetbaarheid in het mkb in vier jaar tijd naar een hoger niveau te tillen. Samen met ondernemersorganisaties zetten we grote stappen. Om gezond en veilig werken en de leercultuur voor werknemers te bevorderen. Maar ook door de betrokkenheid en productiviteit te verhogen. En door interne en externe mobiliteit van werknemers en een flexibele werkcultuur te stimuleren.

In het magazine over duurzame inzetbaarheid laten zij zien waar ze na ruim een jaar staan. Wat zijn lessen? Wat gaat goed? Wat kan beter? En vooral: wat kunnen we van elkaar leren? In deze uitgave delen ondernemers hun bevindingen. Wat is hun specifieke aanpak? Wat zijn successen? Maar ook: wat zijn de belangrijkste leermomenten? Lees het in het magazine! 

Deel dit bericht