Nieuws

OR-competenties verzilveren

competenties verzilveren ondernemingsraad praktijkblad ondernemingsraden
03 februari 2016

‘OR-leden doen een schat aan ervaring op. Waardevol voor de organisatie, maar ook voor de eigen loopbaan. Daarom is het slim de verworven deskundigheid vast te leggen in een ervaringsprofiel.’ Zo is de inleiding van een artikel in het februarinummer van het Praktijkblad Ondernemingsraden (POR).

In het artikel staat beschreven hoe OR-leden van het ministerie van Buitenlandse Zaken ervoor kozen een traject te volgen voor het profiel Ondernemingsraad Verworven Competenties (OVC). Een dergelijk profiel is een portfolio waarin de (OR-)ervaringen gebundeld zijn.

Als OR-lid leest u vertrouwelijke stukken, geeft u instemming voor belangrijke beslissingen, heeft u overleggen met mensen die u in uw dagelijkse functie niet altijd tegenkomt, etc. Het is belangrijk om uw eigen inbreng en toegenomen deskundigheid bij te houden. Zo’n profiel is goed voor je zelfbeeld. Wat kan ik, en wat kan er nog beter? Ook voor de organisatie heeft het voordelen als de competenties van werknemers bijgehouden worden. Want hoe meer gegevens er bekend zijn, hoe groter de kans dat de juiste persoon op de juiste plek terechtkomt.

Ook uw verworven competenties kunnen verzilverd worden! Zo kunt u later in uw loopbaan aantonen dat u over bepaalde competenties beschikt. Voor de landelijke erkenning van uw competenties werkt SBI Formaat samen met Liberaux. Heeft u interesse in het verzilveren van uw competenties? Hier leest u meer.

Deel dit bericht