Nieuws

Transitie33, conferentie over manipulatie van informatie

transitie33
19 september 2016

ALMERE – 19 september 2016. Op woensdag 23 november 2016 organiseert een aantal partijen de conferentie Transitie33: Een debat over manipulatie door politiek en bedrijfsleven.

Bestuurders, politici en overheid worden gewantrouwd door de burger. Dit heeft te maken met het gevoel dat veel feitelijke informatie eerst langs reputatiemanagers en spindoctors gaat voordat het bij de burger of consument komt. Het gaat dan over bewust vergeten van informatie, over framing en leugentjes-om-bestwil. We willen daar paal en perk aan stellen met Conferentie Transitie33.

We gaan in debat met de Amsterdamse ex-wethouder Pieter Hilhorst over zijn nieuwste boek ‘Belofte’ over macht, idealisme en politiek – wellicht het beste politieke boek van dit jaar – met onderzoeker/publicist Eric Smit van onderzoeksplatform Follow the Money en bekend van zijn diepgravende onderzoeken naar de woekerpolis en Nina Brink, en oud-hoogleraar bestuurskunde Gabriel van den Brink over zijn betoog: De hedendaagse politiek is moreel leeg, alles is zakelijk geworden.
Uitgangspunt van het debat en de discussie met de zaal is een onderzoek van Maurice de Hond naar de oorzaak van dit wantrouwen en welke (mede)verantwoordelijkheid de communicatieprofessie daarvoor draagt. Door de ondermijning van het vertrouwen in onze democratische instituties en bedrijven stijgen de maatschappelijk gevolgen en kosten enorm. De medeverantwoordelijk voor het ontstane wantrouwen in de samenleving ligt bij de hele keten. Van bestuur, via de communicatiestrateeg naar de klankkast van dit alles: de media. En dit terwijl de meeste mensen juist verlangen naar oprechtheid en openheid. In de discussie met het publiek zoeken we naar oplossingen die niet enkel op de welvaart (harde cijfers) gericht zijn, maar die ook het welzijn van de samenleving dienen. We noemen dat Transitie33, naar het spraakmakende boekje van Hans Siepel en Frank Regtvoort over de paradigmashift naar eerlijk communiceren.

De conferentie richt zich op bestuurders, managers, communicatieprofessionals, journalisten en wetenschappers. We houden bewust de prijs/kosten laag om het voor allen toegankelijk te houden.

  • Waar: Conferentiecentrum Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, Doorn
  • Wanneer: woensdag 23 november, van 13.00 tot 18.00 uur
  • Kosten: € 100,- (inclusief boek Transitie33, koffie en een drankje) 
  • Je kunt je alvast aanmelden via http://community.commtop.nl/ of e-mail conferentie@commtop.nl
  • Organisatie: stichting CommBat, Hans Siepel, Marcel Kolder, Ben Warner, Ab van Beek, Jaap Jongejan, Milou van Rijn, Jenny Le Large

Noot voor de redactie:
Voor informatie kunt u contact opnemen met Marcel Kolder conferentie@commtop.nl  06 16 46 84 41
.

Deel dit bericht