Nieuws

Zelfsturing, een utopie?

zelfsturing in de OR een utopie
01 december 2016

Op dinsdag 17 januari 2017 organiseert de ondernemingsraad van ZorgAccent in samenwerking met zijn bestuurder en SBI Formaat een congres, over hoe invulling wordt gegeven aan medezeggenschap en zelfsturing. Er is plaats voor gedachtenvorming, kritische vragen en organisatie specifiek advies.

ZorgAccent heeft als antwoord op een veranderend zorglandschap sterk ingezet op zelfsturing via kleine teams waarbij ieder zijn of haar unieke bijdrage levert ten behoeve van de cliënt. Deze aanpak sluit direct aan bij de missie en de visie van de organisatie die de vraag van de cliënt en diens autonomie centraal stelt. Daarbij is zelfsturing geen instrument, maar een overtuiging dat deze benadering het meest recht doet aan de cliënt en zijn of haar vraag.
In dat kader is het vanzelfsprekend dat de medezeggenschap van ZorgAccent, bestaande uit een OR met 10 leden, eenzelfde weg is ingeslagen. Sinds een aantal jaren past de OR de principes van zelfsturing toe op de eigen werkwijze. De OR wordt daarbij ondersteund door SBI Formaat.

De middag is bedoeld voor ondernemingsraden en bestuurders die nieuwsgierig zijn hoe de ondernemingsraad van ZorgAccent zelfsturing heeft toegepast. Daarmee geven we direct een belangrijk geheim van het succes van ZorgAccent prijs; intensieve samenwerking tussen OR en bestuurder is cruciaal voor het welslagen van zelfsturing.
Graag tot ziens!

Meer informatie vinden en aanmelden kan hier. 

Deel dit bericht