Coaching is een actieve manier om u uit te nodigen om het beste uit uzelf in te zetten, in uw werk en daarbuiten. Bijvoorbeeld bij vragen over een gezonde werk-privé balans of thematiek rondom (persoonlijk) leiderschap. Wanneer u met een coach van SBI Formaat werkt, betekent dat dat u uw eigen wensen tot verandering formuleert en ermee aan de slag gaat. De coach stelt u vragen en helpt u de blinde vlekken te ontdekken. Zo bereikt u zelf en toch samen het afgesproken doel. De coach daagt u daarbij uit, zodat u nieuw gedrag en nieuwe denkwijzen uitprobeert. Met uw coach ontdekt u het ingesleten patroon en leert u dit doorbreken. Dat geeft energie om een nieuwe weg in te slaan. Voor coaching hebben wij een speciaal opgeleid en ervaren team. Onze coaches combineren hun ervaring als coach met de kennis van persoonlijke drijfveren en verandering, management en organisatie. Onze coaches werken met verschillende methodes zoals provocatief coachen, wandelcoaching of leiden u op tot collegiale coach.

Coaching bij verandertrajecten

Herkent u dit?

Uw organisatie is in beweging en brengt verandering met zich mee. Uitdagingen en onzekerheden bij uw medewerkers, 'vreemde' procedures, onbekende systemen en andere werkwijzen. Met die onzekerheid blijven uw werknemers vaak lopen en dit komt de productiviteit niet ten goede. Hoe krijgt u uw medewerkers in beweging en ondersteunt u uw leidinggevenden in dat proces?

Korte coaching-trajecten

Via korte en krachtige coaching-trajecten ondersteunen Frodo de Valk en Rosetta Zwetsman medewerkers en leidinggevenden in veranderende organisaties. Zij werken als duo, waardoor ze bij specifieke problematiek in een team zowel de medewerker als de leidinggevende kunnen begeleiden. Resultaat: medewerkers die zich prettiger voelen bij de organisatie en die zich positief en proactief verhouden tot hun nieuwe werkomgeving.

Omdat we weten dat het niet altijd nodig of gewenst is om twee coaches in te zetten, heeft u ook u natuurlijk ook de mogelijkheid om één van de twee coaches te kiezen. Aan u de keuze!

Waarom Rosetta en Frodo?

Zij hebben veel ervaring in het begeleiden van individuen die met een heroriëntatie op zichzelf en hun omgeving bezig zijn. Frodo de Valk is gecertificeerd Werkgeluk-coach en heeft vanuit zijn expertise op het gebied van Duurzame Participatie veel ervaring in het begeleiden van individuele werknemers in “verandering”. Vanuit zijn rustige en positief bekrachtigende aard is hij een uitstekende coach in een turbulente omgeving.
Rosetta Zwetsman weet vanuit haar ervaring als werkgever als geen ander welke problematiek zich voordoet als voor de (toekomst van de) organisatie andere werkzaamheden of attitude gevraagd worden van werknemers. Vanuit haar ervaring in het begeleiden van individuele werknemers én leidinggevenden weet zij deze veranderingen zodanig te begeleiden dat deze voor zowel organisatie als individu een positieve meerwaarde gaan opleveren.

Hun aanpak

Na een intakegesprek bepalen Rosetta en Frodo samen met u de duur van het traject:

  • 4 tot maximaal 7 gesprekken van elk 1,5 uur.
  • Tussentijds telefonisch contact is mogelijk.
  • Een traject bestrijkt een maximale periode van 3 maanden met de mogelijkheid van een terugkomsessie 2 maanden na afronding.

Ten slotte

Rosetta en Frodo koersen bij hun coaching op mensen die initiatief nemen, kritisch zijn, die het werk beter maken, die lol en inspiratie halen uit hun taak en hun activiteiten. De bijdrage en regie van medewerkers zijn immers van cruciaal belang voor het goede gesprek, de gezonde baan en uiteindelijk voor een toekomstbestendige organisatie. Om als sporter optimaal te kunnen presteren is een (mental) coach een voorwaarde. Waarom dan niet voor een werknemer?

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken of meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0343 - 47 33 33 of stuur een e-mail naar rosetta.zwetsman@sbiformaat.nl of frodo.de.valk@sbiformaat.nl