Coaching voor iedere medewerker

Coaching is een actieve manier om u uit te nodigen om het beste uit uzelf te halen, in uw werk en daarbuiten. Dit betekent dat u uw eigen wensen tot verandering formuleert en ermee aan de slag gaat. Coaching is zowel gericht op persoonlijke ontwikkeling als teamontwikkeling. Op individueel niveau optimaal presteren werkt door in de teamresultaten. Op korte termijn is er veel resultaat haalbaar als individu en als groep.

De verschillende ervaren en gecertificeerde coaches van SBI Formaat helpen u verder. Onze coaches combineren hun ervaring als coach met de kennis van persoonlijke drijfveren en verandering, management en organisatie. Iedere coach heeft zijn eigen methodes en stijl, zoals reflectief, actief en provocatief. Bekijk hieronder ons coachingsaanbod.

Naast het onderstaande aanbod verzorgen wij ook andere coachingsvormen. Met ons eenvoudige stappenplan vindt u gemakkelijk de vorm en coach die bij uw doel past. Meteen stappen zetten? Bekijk hier de mogelijkheden.


Heeft u interesse in een van de coachingsvormen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Coachingsvormen

NLP

NLP gaat over het afstemmen op een ander. Daarnaast helpt NLP om hoofd- en bijzaken te kunnen onderscheiden, prioriteiten te stellen, oplossingsgericht te denken en reële en haalbare doelen te stellen.


Sterker en effectiever worden in de communicatie is het hoofddoel van deze training. De rode draad in de training is het inzicht krijgen wat er tijdens het communiceren gebeurt en het oefenen met het gedrag van een ander. Wat werkt goed en wat werkt minder goed om uw doelen te bereiken? NLP kent veel technieken om de communicatie te verbeteren. We zullen in de training voortdurend afstemmen op de wensen van de deelnemers, we kunnen diverse NLP-technieken kiezen om te gebruiken/oefenen.


Meer inzicht in de effecten van uw gedrag tijdens communicatie.

Handvatten om effectiever en doelgerichter te communceren.

LIFO

Denkt u dat u veel meer kan dan u nu laat zien in het werk dat u nu doet? Wilt u uw inzicht vergroten in uw eigen persoonlijke gedragsstijl? Wit u uw eigen kracht productiever maken? Wilt u een bijdrage leveren aan het versterken van onderling begrip binnen uw team? Dan is deze training iets voor u. Functioneren in een team daagt u uit om met mensen samen te werken, die werken volgens een andere stijl. Dit kan leiden tot veel onbegrip, ergernis stress en energieverlies.


LIFO® staat voor Life Orientations. Het is een methodiek die gedragsvoorkeuren in kaart brengt. LIFO® is een hele praktische methode die u helpt sterke kanten van personen in het team te versterken en meer uit uzelf te halen. Hierdoor ontstaat een beter overlegklimaat voor samenwerking en effectieve probleemoplossing. Uw sterke eigenschappen halen we uit, een door u in te vullen, LIFO®-vragenlijst. In de training gaan we meer de diepte in op uw persoonlijke drijfveren en daaruit voortvloeiende communicatiepatronen. U gaat naar huis met een persoonlijke reflectie en een plan om effectiever te werken in uw team.


Spanningen en conflicten in de samenwerking te analyseren en te doorbreken.

Sterke kanten van personen die moeten samenwerken te stimuleren.

Inzicht in persoonlijke gedragsvoorkeur bij routinematige en spannende situaties.

Luisteren en feedback geven

Luisteren, kijken en onderzoeken zijn basiselementen om goede feedback te geven. Vandaar dat in het ochtendgedeelte luisteren centraal staat en in de middag feedback. Tijdens deze dag staan de oefensituaties centraal om erachter te komen hoe u luistert en om te oefenen met feedback geven. De dag is opgedeeld in 4 thema's:

 1. Luisteren het grootste geschenk dat u kunt geven.
 2. Feedback geven: waarom werkt het niet!
 3. Voorwaarden voor goede feedback.
 4. Oefenen in het feedback geven.

Luisteren en feedback geven kunnen ook los van elkaar gegeven worden, in workshops van 3 uur.

Persoonlijk leiderschap

Afhankelijk van de behoeftes van de deelnemers zetten we verschillende opdrachten in. We ‘varen’ op de persoonlijke behoeftes van de deelnemers, die bepalen de koers. We starten met een tweedaagse, daarna twee keer 1 terugkomdag om de verbinding met de werkvloer en dagelijks leven te maken. Tussendoor krijgen deelnemers ook opdrachten. Voorbeelden van onderwerpen zijn:

 • Luisteren naar jezelf en naar anderen.
 • Aandachtsmanagement en timemanagement.
 • Mindfulness.
 • Invloed uitoefenen.
 • Kwaliteiten/valkuilen (herkennen / versterken of afzwakken / praktisch inzetten).
 • Communicatie (bewust / effectief / gespreksvoering).
 • Rollen in team/groepen: groepsdynamica / automatisch gedrag.
 • Duurzame inzetbaarheid.
 • Inzicht in patronen / hoe ze te doorbreken.
 • Coaching (outdoor cooking, koken en coachen).
 • Why, how, what persoonlijk gebruiken.
 • Mindset (fixed en growth).

Bewuster worden van wie u bent en wat u kunt.

Koken en coaching

Vindt u het moeilijk om te praten over wat u bezig houdt? Om zomaar te vertellen wat er aan de hand is? Dan is Koken en coachen misschien wel iets voor u. Eten brengt mensen samen en samen gaan we aan de slag met uw persoonlijke coachingsvraag. We maken een heerlijk gerecht, misschien wel een gerecht die iets voor u betekent en praten we over het leven, over eten en zo komen we verder.


Onze coach ondersteunt u om antwoorden te vinden bij vragen en wensen rondom uzelf.

Wandelcoaching

Terwijl u wandelt bespreekt u de kwesties die u bezig houden. Omdat u beweegt, komt u ook mentaal makkelijk in beweging. U zit niet statisch tegen over elkaar maar beweegt, even genieten van de omgeving en we praten al lopende. De natuur spiegelt, brengt afwisseling en voorziet in oplossingen. Zet de eerste stap en probeer het!

 

Heeft u interesse in een van de bovenstaande coachingsvormen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.