Rendement van medewerkers
Een medewerker die duurzaam participeert, heeft werk dat past (jobfit) en voelt zich fysiek, mentaal en sociaal goed (topfit). Hij werkt met passie en plezier. Door dit effect is duurzame participatie een investering die loont! Om uw medewerkers duurzame inzetbaarheid te vergroten, werken wij aan vier verschillende aandachtsgebieden:

  1. Gezondheid & energie:
  2. Gezondheid omvat zowel de fysieke, als mentale gezondheid. Gezondheid bepaalt of en hoe we kunnen werken. Het voorkomen van ziekte en mentaal gezond blijven is daarmee van groot belang voor de inzetbaarheid van werkenden.
  3. Kennis & kunde:
  4. Kwalificaties verouderen snel. Aansluiting tussen competenties, interesses en het aanbod van werk is van groot belang. Het bezit van kennis en vaardigheden is een goede voorspeller voor de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Maar alleen dat is niet voldoende. Ook persoonlijkheid en de mate van flexibiliteit zijn van grote invloed op duurzame inzetbaarheid.
  5. Betrokkenheid:
  6. Mensen krijgen meer plezier in hun werk als ze het gevoel hebben dat hun werk zinvol is. Als ze betrokken zijn bij elkaar, bij het werk en bij de organisatie. Ze leveren betere prestaties en zijn minder vaak ziek. Betrokken werkgevers hebben betrokken werknemers.
  7. Werk- & privébalans:
  8. De scheidingslijn tussen werk en privé wordt steeds dunner. Door nieuwe vormen van werken, met al zijn voordelen, dringt het werk steeds meer het privédomein binnen, en andersom. Dit stelt medewerkers en werkgevers voor lastige keuzes. Om gezond en productief te blijven, is het nodig je bewust te zijn van je balans en van keuzes die je daarin kunt maken. Balans tussen werk en thuis, tussen zorgen voor jezelf en zorgen anderen.

Werkgever en werknemer zijn hiervoor samen verantwoordelijk. De werkgever als faciliterende partij en de werknemer als actieve en verantwoordelijke medespeler. Weten wat het effect is van de huidige instrumenten om duurzame participatie te vergroten.

Naast het onderstaande aanbod verzorgen wij ook advies, coaching en trainingen rondom de thema's: Employee journey, Timemanagement en Werkdruk.

Heeft u interesse in ons aanbod? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Duurzame inzetbaarheid

Bewust hardlopen

Wilt u ook met hardlopen beginnen of uw techniek verbeteren schrijft u dan in voor onze workshop Bewust Hardlopen. Onze trainer Carolina Verspuij heeft vele jaren ervaring en biedt deze workshop nu exclusief aan. Bewust Hardlopen heeft de focus op een gezonde leefstijl: aandacht voor fysieke en mentale gezondheid. Belangrijk hierbij zijn bewustwording en optimalisatie van de mentale en fysieke aspecten van hardlopen. Met de juiste houding en aandacht leert u ontspannen lopen op veerkracht waarbij u gebruik maakt van de zwaartekracht. In deze workshop maakt u een eerste kennis met dit concept en bent u tevens lekker in beweging.Minder belasting en meer loopplezierDuurzame inzetbaarheid en zelfregie

Bent u zich bewust van de ontwikkelingen die op organisaties afkomen en wat dit inhoudt voor zowel de organisatie als de medewerkers? Door de vergrijzing van de arbeidsmarkt en het langer moeten doorwerken is duurzame inzetbaarheid een belangrijk onderwerp in het personeelsbeleid geworden. Hierin ligt ook een verantwoordelijkheid voor de medewerker zelf. Hoe ziet deze zelfregie eruit en wat levert het op? Maar misschien nog wel belangrijker hoe motiveer je mensen om dit gedrag te vertonen. En is dit überhaupt wel altijd nodig?


Inzicht in trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op de arbeidsmarkt en organisaties.

Kennis van zelfregie en duurzame inzetbaarheid.

In staat om verandering in gedrag stimuleren.

Pensioen in zicht

Met pensioen en nu? Volg de training Pensioen in Zicht waarin vraagstukken als vitaliteit, huishouden, inkomensdaling en invulling van uw vrije tijd aan de orde komen. De laatste periode van de loopbaan betekent voor veel mensen het uitzicht op een leuke maar ook onzekere periode: het pensioen. Om die periode op een goede manier te beginnen volgen veel mensen een Pensioen in Zicht-training: een voorbereidende cursus, al dan niet samen met hun partner. In deze cursus neemt u verschillende aspecten van deze nieuwe levensfase onder de loep. SBI Formaat is één van de vijf gecertificeerde aanbieders voor deze trainingen in Nederland. Dat betekent dat wij een ruime ervaring hebben met deze training waarin het bezinnen, uitwisselen en maken van keuzes met betrekking tot deze nieuwe periode centraal staan.Goede voorbereiding op de periode die komt.


Coaching

Coaching is zowel gericht op persoonlijke ontwikkeling als teamontwikkeling. Op individueel niveau optimaal presteren werkt door in de teamresultaten. Op korte termijn is er veel resultaat haalbaar als individu en als groep. Welke coachingsvorm past bij u?  De verschillende ervaren en gecertificeerde coaches van SBI Formaat helpen u verder. Iedere coach heeft zijn eigen methodes en stijl.

 

Heeft u interesse in een van de bovenstaande trainingen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.