Vandaag is de Crowdfundingactie gestart voor het herstel van het openluchttheater op het Landgoed Zonheuvel in Doorn. In 1936 werd het openluchttheater gebouwd op Landgoed Zonheuvel in Doorn met als doel een bijdrage te leveren aan het leren en ontwikkelen van mensen. In de jaren ‘50 raakte het in onbruik en overwoekerde. Kortgeleden werd het herontdekt.
Stichting SBI/Landgoed Zonheuvel heeft het initiatief genomen om het te gaan herbouwen en opnieuw beschikbaar te stellen voor haar missie van Samenwerking, Bezinning en Inspiratie.
Een inspiratiesessie met wethouder Cultuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Hans Nijhoff, een groep ondernemers uit de culturele sector en studenten bedrijfskunde MER van de Hogeschool Utrecht leverde bovendien veel input voor een kansrijke exploitatie. Jaap Jongejan (algemeen directeur van stichting SBI/SBI Formaat/landgoed Zonheuvel):
"Het cirkeltje is rond. We verbinden met deze actie oud met nieuw. We bouwen het oude theater opnieuw op in een natuurlijke omgeving, met natuurlijke materialen en we bieden mensen een kans om natuurlijk mee te doen.’’
We hebben het crowdfundingplatform www.geloofinjeproject.nl bereid gevonden om onze actie te plaatsen. Doneer via het platform en ontvang van ons een natuurlijke tegenprestatie, variërend van Zonbier van Brouwerij Heuvelrug, tot een pakket vergeten groente tot een stiltewandeling of gratis overnachting.
Herbouw gaat plaatsvinden met materialen uit het bos en zal geheel voldoen aan de principes van de circulaire economie. Mensen die een tijd lang om welke reden dan ook niet aan het arbeidzame leven hebben deelgenomen zullen zorgdragen voor de daadwerkelijke herbouw.
Bekijk hier alle informatie of ga direct naar de Landgoed Zonheuvel crowdfundingpagina om te doneren.