Congres

PlanMen organiseert dit jaar voor de negende keer het PlanMen Workforce Management congres. Wij mogen als kennispartner hier een bijdrage aanleveren! Dit project is een samenwerking van SBI Formaat, Stichting SBI en Landgoed Zonheuvel.

Op donderdag 21 september zal Jaap Jongejan aan het begin en het einde van het congres spreken, met als thema Werk is niets voor mensen en Hoe voorspelbaar is onvoorspelbaarheid. Daarnaast zullen wij twee parallelsessies verzorgen en een stand inrichten. 

De eerste sessie wordt gegeven door Femke Steendam en Dina Blom over Zelfsturende teams en Horizontaal organiseren. Al jaren staat zelfsturing hoog op de agenda bij veel organisaties. Toch worstelen organisaties bij de invoering en met het werken met de zelfsturende teams. Veel traditionele hiërarchieën en management concepten moeten namelijk opzij worden geschoven bij de invoering van zelfsturing. Het vraagt wat van de medewerkers maar misschien nog wel meer van de leidinggevenden. Wat is de juiste context voor zelfsturing? Past het concept wel bij uw organisatie? Misschien moet zelfsturing niet het doel zijn maar het middel.

Wim Oolbekkink zal tijdens de derde ronde een parallelsessie over Alleen ga je sneller maar samen kom je verder: Samenwerking, Bezinning en Inspiratie verzorgen. Stichting SBI is eigenaar van Landgoed Zonheuvel en geeft vorm aan haar missie van Samenwerking, Bezinning en Inspiratie. Het leren en ontwikkelen van mensen behoort tot de kern van de activiteiten. Zij werkt daarin samen met tal van stakeholders die op een of andere manier betrokken zijn bij de missie. PlanMen is ook gevestigd op het landgoed en werkt actief samen met Stichting SBI en de andere op het terrein gevestigde bedrijven. Met deze achtergrond is Wim gevraagd om een workshop te verzorgen over de kracht van multistakeholdersamenwerking. Waarom is het logisch om samen te werken? Hoe geef je vorm aan multistakeholdersamenwerking? Hoe faciliteer je de samenwerking in je eigen omgeving?

Het congres wordt gehouden in de Rijtuigenloods in Amersfoort, met vorig jaar ruim 800 aanwezigen en 73 sprekers. Het doel van PlanMen WFM Congres is om kennis te delen en op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Workforce Management en personeelsplanning .

Meer informatie over het PlanMen WFM congres vindt je hier.