Jaap Jongejan SBI Formaat en medewerkers van Zienn

Geen sector waar zo veel is gebeurd de afgelopen jaren als de Zorg. En dat heeft ook veel betekend voor de medezeggenschap. Omdat de OR in de sector Zorg zich op veel plekken opnieuw lijkt te hebben uitgevonden, heeft SBI Formaat een eenmalige uitgave gepubliceerd over medezeggenschap in de Zorg: de Stand.MZorg.

Jaap Jongejan, directeur van SBI Formaat, overhandigt een ingelijste versie van het artikel 'Medezeggenschap met alle medewerkers' over Zienn, opvang en ondersteuning. 

     
Voor de Stand.MZorg zijn zes ondernemingsraden en bestuurders geïnterviewd van verschillende organisaties, waarmee een mooi beeld is ontstaan van de huidige stand van de medezeggenschap in de Zorg. Met een trend van zelforganisatie, ‘horizontale’ sturing en steeds meer participatie, denkt de medezeggenschap na over zijn positie.

Vandaag waren drie van de organisaties op Landgoed Zonheuvel bij elkaar om te vertellen hoe het ze is vergaan sinds de interviews gehouden zijn en tegelijkertijd kregen zij tips van trainers en adviseurs van SBI Formaat over dilemma’s waar ze nu mee te maken hebben.

Coby Franken, trainer/adviseur van SBI Formaat, interviewt een huidig en voormalig OR-lid van Stichting de Trans

Vooraf werden zij in het zonnetje gezet en kregen zij een uitvergrote en ingelijste versie van de verschenen artikelen uit de Stand.MZorg.

Jaap Jongejan overhandigt een ingelijste versie van het artikel  'De OR is een gezonde tegenkracht' van Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie.

Stand.MZ gratis ontvangen of meer informatie?

Wilt u een gedrukt exemplaar van de Stand.MZorg ontvangen of wilt u in gesprek met een van onze trainers of adviseurs over hoe u de medezeggenschap het best vorm kunt geven in een sterk veranderende omgeving?
Neem dan contact op met SBI Formaat: 0343 – 47 33 33 of info@sbiformaaat.nl