Stichting SBI SKOUT arbeidsinnovatie

Op 1 mei is in Zeist de pop-upstore SKOUT in de zorg geopend, door Hans Nijhoff (wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug). SKOUT in de Zorg is een innovatief arbeidsmarktproject.

Werkzoekenden of mensen die van baan willen switchen kunnen in mei langs de pop-upstore komen. Het gaat om banen in de regio Utrecht, in de zorg- en welzijnssector. De talentscouts van SKOUTS in de zorg werven en selecteren nieuwe medewerkers voor zes verschillende werkgevers. Het idee is om kandidaten op basis van talenten te selecteren, niet op basis van opleiding of achtergrond. De geselecteerde deelnemers krijgen 4 jaar lang de kans om zich verder te ontwikkelen in een interessante baan.

SKOUT in de zorg is het eerste project van een serie. Zo kan SKOUT in de zorg ook in andere regio’s georganiseerd worden. En kan het project ook in andere branche draaien, (denk aan SKOUT in de bouw, SKOUT in het groen, SKOUT in de horeca).

Stichting SBI

SKOUT in de zorg is een samenwerkingsverband tussen de 6 werkgevers Abrona, Zorgspectrum, Reinaerde, De Burg, Zorggroep Charim, Bartiméus en De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, UWV, Utrechtzorg, Pit strategie, Meewerkend, De Parels Compagnie en Stichting SBI.

Stichting SBI is betrokken bij dit project vanuit het gedachtengoed van Contract met de samenleving en de visie van de stichting (Samenwerking, Bezinning en Inspiratie). Contract met de samenleving is in samenwerking met De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug ontwikkeld, om iedereen die wil en kan een plek te bieden in een werkomgeving.  De geselecteerde deelnemers krijgen een zogenaamd contract met de samenleving. Een contract voor vier jaar, om deelnemers de tijd te geven om zich te ontwikkelen. Iedereen krijgt een persoonlijke leer-werklijn, waarbij de mogelijkheden, kwaliteiten en capaciteiten van de deelnemer het tempo en de inhoud van het traject bepalen. De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en Stichting SBI zijn intellectueel eigenaar van het gedachtengoed.

De kandidaten die via de pop-upstore zijn geselecteerd gaan in de maand juni meedoen aan een bootcamp op Landgoed Zonheuvel. De bootcamp zorgt ervoor dat de kandidaten goed worden voorbereid op hun werkzaamheden in de zorg. Aan het einde van de bootcamp worden de kandidaten geplaatst bij een van de 6 betrokken zorgwerkgevers.

Veel belangstelling

Volgens het AD was er veel belangstelling voor de banenwinkel: Belangstellenden voor een baan in de zorg in Zeist weten de tijdelijke banenwinkel op het Emmaplein in Zeist goed te vinden. De toestroom van mensen is volgens de medewerkers van de winkel boven verwachting hoog. Lees hier het volledige artikel.

Bekijk de flyer SKOUT in de zorg.