Uitnodiging Evenement Vervoer en Logistiek

Vrijdag 1 juni 2018 organiseert team Vervoer en Logistiek van SBI Formaat een inhoudelijk evenement, op Landgoed Zonheuvel, speciaal voor OR's van wegtransport-bedrijven. Wij nodigen jou en je hele OR van harte uit om deel te nemen aan deze dag. 

Tijdens dit evenement zullen er vier interessante onderwerpen aan bod komen die je als OR niet wilt missen:

 1. Digitale bijrijder of analoge bijzaak?
  Steeds meer apparaten en digitale  systemen zien toe op jou en jouw werk als chauffeur. Over nut en noodzaak lopen de meningen nogal uiteen. Eén ding staat vast:  de digitale bijrijder is niet meer weg te denken. Vanzelfsprekend is er wet- en regelgeving. Hoe zit het met uw rechten (en plichten)? Tijdens deze dag wordt u daarin, zonder bijrijder, wegwijs gemaakt.
   
 2. Algemene Verordening Gegevensbescherming
  Per 25 mei 2018 is de AVG van kracht. De wetgeving is duidelijk verbeterd, maar ook ingewikkelder geworden. Je wordt tijdens het event weg gewezen in de AVG èn de rol van de ondernemingsraad wordt besproken. Overtredingen en onzorgvuldigheden kunnen kostbare gevolgen hebben voor de onderneming.
   
 3. Cao Beroepsgoederenvervoer
  De nieuwe cao is alweer een tijdje van kracht. Ten opzichte van de oude cao zijn er wat zaken veranderd. Je hoort welke dat zijn, wat ze voor jouw persoonlijk betekenen, maar ook voor de organisatie waar jij werkt. Krijg inzicht in de mogelijkheden om hoe ze te benutten! 
   
 4. Individueel keuzebudget / invloed op werktijden
  De cao biedt mogelijkheden. In eigen vakgebied, maar ook daarbuiten. Je hebt een persoonlijk budget. Klinkt aantrekkelijk, net als de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op werktijden. Wat zijn die mogelijkheden precies? Hoe werken ze en welke rol is er voor de OR weggelegd? Ga er mee aan de slag!

Wat je allemaal mist als je niet naar dit evenement komt

Deze interactieve dag staat o.a. in het teken van privacy, in de cabine van de vrachtwagenchauffeur en van medewerker. Wat zijn de gevolgen van de digitale bijrijder voor de privacy van de medewerkers en hoe ga je hiermee om? De Cao Beroepsgoederenvervoer bestaat uit afspraken maar ook uit mogelijkheden. Hoe kun je je individueel keuzebudget gebruiken en hoe krijg je invloed op je eigen werktijden? Als OR is het natuurlijk belangrijk dat je op de hoogte bent van al deze zaken om je collega's zo goed mogelijk te vertegenwoordigingen en ondersteunen. Mis deze dag dus niet!