arbeidsmarktinnovator arbeidsmarktinnovatie HRM Human Capital Agenda

Ben jij als HRM'er klaar voor de toekomst?


De veranderingen op de arbeidsmarkt en in wet- en regelgeving vragen om een andere manier van organiseren, ze vragen om innovatieve oplossingen. We denken vaak vanuit bestaande structuren, waardoor we kansen missen. Het Gelders Arbeidsmarkt Model (GAM) biedt een innovatieve kijk op de arbeidsmarkt. Een kijk waarbij regionale samenwerking, goed werkgever- en werknemerschap, zelfregie en werkzekerheid boven baanzekerheid centraal staan. Het is dé manier om als HRM’er te anticiperen op de arbeidsmarkt van de toekomst. De HRM’er van de toekomst is een Arbeidsmarktinnovator!

De Arbeidsmarktinnovator is iemand die zelf op pad gaat en zich ontwikkelt en laat inspireren door de wereld om hem heen. In deze Winterspecial staat het proces van informatie verwerken en toepassen in de praktijk centraal. Hierbij gebruiken we inzichten vanuit de wetenschap en de kennis en ervaring van alle deelnemers. Zij gaan zelf met het Gelders Arbeidsmarkt Model aan de slag en ervaren hoe dit model in de praktijk bruikbaar en perspectiefrijk is.

De 'Winterspecial Arbeidsmarktinnovator' focust op de HRM-functie van de toekomst.
Het programma verloopt langs 4 thema’s:

 • Werken aan vertrouwen in nieuwe wereld
 • Werkzekerheid, innovatie en waarden
 • De sociale kant van innovatie en werken
 • Human Capital en inclusief organiseren

De Winterspecial bestaat uit een tweedaagse bootcamp, werkateliers en vier inspirerende masterclasses:

 • Masterclass: Werkzekerheid, innovatie en waarden
  Prof. Dr. Ruud Muffels, Hoogleraar sociaal-economie en directeur ReflecT, Research Institute on Flexicurity, Labor Market Dynamics en sociale cohesie aan de universiteit van Tilburg.
 • Masterclass: Human capital en inclusief organiseren
  Dr. Annet de Lange, Lector Human Resource Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
 • Masterclass: De sociale kant van innovatie en werken 
  Jaap Jongejan, Algemeen directeur van SBI Formaat / Landgoed Zonheuvel
 • Masterclass: Werken aan vertrouwen in een nieuwe wereld
  Mr. Erik Groot,  Directeur bij werkgeversvereniging AWVN

EINDTERMEN


Aan het eind van de Winterspecial:

 • Heb je kennis van de waarden in het Gelders Arbeidsmarktmodel en de wijze waarop zij de bouwstenen vormen van sociale innovatie op de werkplek en de regionale arbeidsmarkt;
 • Heb je inzicht in de rol van eigen regie, goed werkgeverschap, goed werknemerschap en vertrouwen voor het realiseren van vernieuwing in de eigen arbeidsorganisatie en in de samenwerking met andere organisaties;
 • Ben jij een innovator van sociale investeringen voor vertrouwen en voor het verbeteren van de samenwerking tussen mensen en organisaties waardoor economische prestaties en sociale vernieuwing elkaar kunnen versterken;
 • Werk jij aan de wijze waarop in een organisatie –en regionale context sociale vernieuwing kan leiden tot betere economische prestaties, meer werkzekerheid, baantevredenheid, geluk en inclusiviteit.

In het eindproduct laat je zien dat je de eindtermen beheerst en dat je dit kan inzetten om toekomstgericht de arbeidsmarktpositie van jouw organisatie te versterken.

DOELGROEP

HR-adviseurs, HR–managers, Managers Bedrijfsvoering en andere leidinggevende professionals die een rol wil spelen in het thema arbeidsmarktinnovatie en Human Capital Agenda.
Minimaal HBO werk- en denkniveau wordt aanbevolen.

INVESTERING

De kosten zijn € 995,- exclusief btw, inclusief overnachting, lesmateriaal, verblijfkosten en het certificaat “Arbeidsmarktinnovator”.

STARTDATUM

23 november 2017

AANMELDEN

Aanmelden kan via een e-mail naar sandra@ackordera.nl

Bekijk hier het complete programma van de Winterspecial Arbeidsmarktinnovator

​ ​​​ ​​ ​​  ​           

​ ​​