Elk OR-lid heeft zijn eigen achtergrond, persoonlijkheid en kwaliteiten. Het gaat erom dat ieder tot zijn recht komt. Net als een voetbalteam moet ook een OR-team groeien. Als de samenwerking een tijdje loopt, komen de onderlinge verschillen aan het licht. Soms ontstaan daarbij irritaties. Als u die goed aanpakt, wordt de band hechter. Het team kan tegen een stootje en presteert optimaal. In al onze trainingen hebben we oog voor het groepsproces. Waar nodig maken we de samenwerking bespreekbaar en helpen we de groep een stap vooruit te zetten.

Aan de slag met dit thema?

Maak hieronder uw keuze hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wilt u liever persoonlijk geholpen worden? Bel dan 0343 - 47 33 33.

Maatwerktrainingen

In maatwerktrainingen voor de OR is teambuilding vaak een onderdeel van het programma. We helpen startende groepen om ieders kwaliteiten te ontdekken en te benutten. Bij teams die langer met elkaar werken helpen we bij het uitwisselen van feedback. We scheppen een open sfeer waarin zaken aan de orde kunnen komen die anders niet snel worden uitgesproken. Deze gesprekken zijn soms spannend. Tegelijk versterken ze de band in de groep. Sommige activiteiten voor teambuilding zijn behalve leerzaam ook gezellig en ontspannen. Vraag uw trainer naar de mogelijkheden. Drie voorbeelden zijn:

Outdoor-training

In de buitenlucht voert u een aantal uitdagende teamopdrachten uit. U leert van elke opdracht en de samenwerking groeit.

Outdoor-cooking:

De ingrediënten en de recepten staan klaar. U zorgt voor de maaltijd op een zelfgemaakt vuur.

Workshop djembé

Ieder krijgt een trommel. Samen werkt u aan techniek en ritme.

Open trainingen & events

Van dromen naar doen

Kom in actie en realiseer... 
Thema: Persoonlijke vaardigheden , Teamontwikkeling
Eerstvolgende datum: 20 maart 2018
Meer data:
  • 27 september 2018
Duur: 1 dag

Coaching

Coaching is uitermate geschikt bij het versterken van uw teamsamenwerking of het vlottrekken van problemen in de samenwerkingspraktijk. Teamontwikkelingsfasen bieden inzicht in persoonlijke en onderlinge relaties. Openheid, respect, resultaat en plezier!
Met als resultaat een gezamenlijke visie en enthousiasme voor het OR-werk.

E-learning

Nu bij SBI Formaat: online en blended leren

Wilt u meer weten over blended leren, of online leren onderdeel maken van het opleidingsaanbod van de ondernemingsraad? Wilt u een online module speciaal voor uw ondernemingsraad? Of wilt u een training deels online en deels offline (blended)? Dat kan!
Dit nieuwe aanbod van SBI Formaat kunt u volgen waar u maar wilt; op kantoor, thuis of vanaf een andere locatie. Zolang u maar de beschikking hebt over een rustige werkplek, een laptop/tablet/pc en een goede internet-/ telefoonverbinding. De virtual classroom is interactief: u kunt direct vragen stellen aan de gespecialiseerde trainer(s), op andere deelnemers reageren en u krijgt praktische opdrachten waarbij u de lesstof toepast in uw eigen praktijk. Voor onze online modules hoeft u geen whizzkid op het gebied van computers te zijn. Vooraf krijgt u een omschrijving waarmee u eenvoudig aan de slag kunt. Met een groep van maximaal 12 deelnemers gaat u aan de slag, begeleid door een trainer en een facilitator.

Wilt u meer informatie of hebt u interesse in online en/of blended leren? Neem contact op met onze online specialisten: Brigitte Diderich (brigitte.diderich@sbiformaat.nl / 06 525 99 037) of Maayke Somers (maayke.somers@sbiformaat.nl / 06 525 99 002).