Praktijkmiddag internationalisering: 'Sorry, dat is in het buitenland al besloten.'

Uw ondernemingsraad acteert in een internationale context en hierin is ‘Sorry, dat is in het buitenland al besloten’ een veelgehoord excuus. Wat kunt u, als OR, dan nog doen?

Bent u toe aan praktische voorbeelden, bruikbare tips en een open gesprek over de (on)mogelijkheden om uw invloed te versterken? Dan zien we u graag bij onze praktijkbijeenkomst op 30 november 2017 in De Hall te Woerden.

Op deze middag beschrijven collega-medezeggenschappers hun zoektocht en aanpak binnen de internationale organisaties, waarin zij werkzaam zijn. Specialisten van SBI Formaat geven hun inzichten op basis van hun jarenlange ervaring in de verschillende sectoren.

Lid van het MNO (Stichting Multi Nationale Ondernemingsradenoverleg)?

Bent u lid van Stichting MNO, dan ontvangt u 10% korting op de deelnemersbijdrage van de praktijkmiddag. Vermeld op het inschrijfformulier bij ‘Opmerkingen’ dat u MNO-lid bent en wij verwerken de korting.

Programma

13:15 - 13:30

 • Aankomst locatie

  Ontvangst met koffie en thee.

13:30 - 14:40

 • Welkom en presentatie casussen

  Ziggo

  Hoe de OR erin is geslaagd grip te krijgen op de besluitvorming bij de overname van het bedrijf door het Amerikaanse Liberty Global.

  Accenture

  Hoe beïnvloedde de OR een internationaal uitgerold beoordelingssysteem?

  Langenpac

  De OR krijgt zaken voor elkaar door rechtstreeks contact en overleg met de Board van het Engelse moederbedrijf.

  Danone

  Hoe de Nederlandse Centrale ondernemingsraad zicht en grip houdt op het strategisch beleid en de besluiten van het Franse moederconcern door ‘toerekening’ en gebruikmaking van zijn netwerken (RvC en EOR).

14:40 - 15:00

 • Korte pauze

15:00 - 16:00

 • Rondetafelgesprekken over casussen

16:00 - 16:25

 • Plenaire afsluiting met conclusies en tips

16:25 - 16:30

 • Afsluting van de middag met een netwerkborrel