Blog

Het basiscontract: bedrijfsarts staat centraal

bedrijfsarts basiscontract arbodienstverlener arbowet arbo
21 augustus 2018 / Carolina Verspuij

De wijziging van de arbowet met betrekking tot de inzet van de bedrijfsarts heeft voor veel bedrijven de meeste gevolgen. Elke organisatie moet vanaf 1 juli 2018 een basiscontract hebben afgesloten met een arbodienstverlener. Wat zijn de minimale eisen die worden gesteld aan het basiscontract? En hoe werkt het met de second opinion?

Sinds 1 juli 2017 is de wijziging van de arbowetgeving van kracht. Elke organisatie moet vanaf 1 juli 2018 voldoen aan de wijziging in de arbowetgeving. De wijziging met betrekking tot de inzet van de bedrijfsarts heeft voor veel bedrijven de meeste gevolgen. Elke organisatie moet vanaf 1 juli 2018 een contract hebben afgesloten met een arbodienstverlener. Dit contract moet voldoen aan de minimale eisen zoals vastgelegd in artikel 14 lid 1 en 2 van de Arbowet, ook wel basiscontract genoemd.

In bijgaand artikel gaat trainer/adviseur Carolina Verspuij over de onderdelen die opgenomen moeten zijn in het basiscontract en hoe het werkt bij een second opinion.

Klik hieronder om verder te lezen.
basiscontract bedrijfsarts arbowet

Heeft u vragen over de wijzigingen in de Arbowet? Expertiseteam Arbeid en Gezondheid helpt u graag verder. Bekijk ook deze pagina voor meer informatie over de Arbowet.

Bron: Werk&Veiligheid.nl

Deel dit bericht