Judo is gebruik maken van de kracht van de ander

Hoe stoeit u op de mat? En hoe doet u dat in uw team?

In judo schuilen een aantal mooie principes die een waardevolle bron kunnen zijn voor de samenwerking in uw team. In een workshop van een dag werkt u op een ontspannen manier aan het verbeteren van uw samenwerking. 

Wij starten in judo-pak op de tatami. U leert vallen en rollen, een worp en enkele grondtechnieken. In deze oefeningen ervaart u hoe u omgaat met uw kracht en die van een ander. U leert te zorgen voor elkaar, elkaar steun te geven en elkaar te gelegenheid te geven te leren. Respect, techniek, lenigheid, balansverstoring, loslaten, vertrouwen, gebruik maken van de kracht van een ander zijn belangrijke principes in het judo. Wij passen deze principes toe in het judo en vertalen deze principes naar uw praktijk. 

Judoka en organisatieadviseur

Pieter Kas zal deze nieuwe workshop faciliteren. Hij is zelf judoka en geeft judoles aan de Benoordenhoutse judoschool in Den Haag. Hij zal u geen gevaarlijke dingen laten doen, maar laten ervaren hoe u reageert op de ander. En wat u kunt doen om de ander in beweging te brengen. Daarnaast heeft Pieter ervaring in het werken met teams als trainer en organisatieadviseur van ondernemingsraden. Het werd tijd deze passies met elkaar te combineren in een uniek aanbod voor teams. 

Wij zetten teams in hun kracht. Dat kan voor OR's en voor teams in organisaties. De trainingen kunnen op Landgoed Zonheuvel of op locatie worden verzorgd. U kunt deze judo-workshop afzonderlijk volgen of als onderdeel van uw normale OR-training. De workshop kan vanaf 1 september 2018 worden ingeboekt.

Deelnemers die u voor gingen

"Er gebeurt wat bijzonders, als je met je team het witte judopak aantrekt. We gaan samen iets nieuws doen! Samenwerken en elkaar durven vertrouwen zijn belangrijke pijlers bij judo. Daarnaast geeft het ook nog eens de nodige plezier, waardoor het een mooie manier is om het groepsproces en de onderlinge communicatie onder de loep te nemen!"

"Enorm leuk om samen met collega’s te merken dat je elkaar nodig hebt. Normaal gesproken weet je dat natuurlijk wel, maar op de judomat merk je het enorm. Elkaar de ruimte geven om een techniek te maken en verantwoordelijk zijn voor elkaars veiligheid. Echt een aanrader om de samenwerking verder te verbeteren, echt verder te komen en het is nog leuk ook!"

        

Contact

Vul hieronder het formulier in voor meer informatie en/of het aanvragen van een judo workshop.