Blog

Team Arbeid & Gezondheid best gelezen artikelen op Werk & Veiligheid

Arbo OR
16 januari 2019 / Sinan Yildirim

De trainers/adviseurs van team Arbeid & Gezondheid publiceren regelmatig artikelen en blogs over interessante en actuele onderwerpen. Nu behoren 2 artikelen tot de best gelezen artikelen van 2018, geschreven voor Werk&Veiligheid.nl.

Klik hieronder voor de artikelen

  1. Zo ga je in gesprek met de bedrijfsarts
    Met ingang van juli 2017 (wijziging van de Arbowet) heeft de preventiemedewerker er een nieuwe taak bijgekregen, namelijk: nauw samenwerken met de kerndeskundigen*, waaronder de gecertificeerde bedrijfsarts. Interessant om hier als OR/ VGWM-commissie aandacht voor te vragen. Hoe gaat jouw preventiemedewerker de samenwerking invullen?
  2. Aandachtspunten nieuwe privacywet (AVG)
    De AVG is per 25 mei 2018 voor alle bedrijven in Nederland van toepassing. Aandachtspunten van de nieuwe privacywet voor de arboprofessional. De AVG geeft een aantal specifieke grondslagen op basis waarvan persoonsgegevens verzameld mogen worden. Het gaat hierbij vaak om ‘gewone’ persoonsgegevens. ‘Gewone’ persoonsgegevens zijn gegevens als naam, geboortedatum, foto enzovoorts. Bijzondere persoonsgegevens zijn persoonsgegevens als politieke voorkeur, lid van een vakbond of bijvoorbeeld medische gegevens.

 

Bron: Werk & Veiligheid

Deel dit bericht