Blog

Een Big Escape naar een goede OR-start!

The Big Escape
07 juni 2021 / Karin Mulder

Bescherming van gezondheid en brood, dat zijn  ruim een jaar de heersende thema’s geweest. Je kan er van alles van vinden, maar het wordt wat saai, ook voor de ondernemingsraad.

Toen ik tijdens de lockdown op een zonnige vrijdag op onze thuisbasis Zonheuvel in Doorn kwam en keek over het lege grasveld naar ons kasteel, dacht ik: ‘wat missen we veel!’. Ineens danste voor mijn ogen het Scapino Ballet, zaten er mensen op kleedjes te picknicken, klonk er live muziek en klonk er een schaterlach. Ik knipperde met mijn ogen, maar het veld bleef leeg.

Toen ik later op de dag een aantal OR-klanten sprak via Zoom hoorde ik verhalen over reiskosten die ingetrokken waren, een kleine reorganisatie die vast was door gevoerd en een bestuurder die was aangenomen zonder advies van de OR. OR’en die zich afvroegen of dit wel mocht. Door het digitaal werken op afstand leken ze de verbinding met de organisatie en de ontwikkelingen kwijt! En toen drong het tot me door… de bosrijke omgeving, het mooie kasteel met het prachtige grasveld… een prachtige plek voor OR’en om weer in verbinding met elkaar te komen, we hebben wel iets extra’s verdiend!

The Big Escape

Om als OR weer van start te kunnen gaan is er contact nodig! Verbinding ervaren, op andere manieren elkaar waarderen, samenwerken en energie voelen. We kwamen in contact met Exp. Inc,experts in gamication. Samen met hen kwamen we tot grootse plannen hoe je met een dag een grote ontsnapping kan laten gebeuren van het 1-dimensionale contact en alle negatieve bijkomstigheden voor de OR, maar je tegelijk goed voorbereiden op wat er gaat komen en terug te komen op wat je misschien gemist hebt.

Ingeleid door het Scapino Ballet, maar nu dan echt, met elkaar leren en opnieuw verbinden door een escaperoom op te lossen die aansluit bij de problematiek van het huidige OR-werk. Weer saamhorigheid te krijgen in de OR met een GPS tocht door het bos en met live muziek weer energie krijgen van samen zingen. Om hierna bij de rust van een kampvuur te bedenken hoe je de draad samen weer oppakt en plannen maakt voor de toekomst van de OR

Dat zou mooi zijn! En dat gaan we doen op 31 augustus: The Big Escape naar eindelijk weer samen als OR.

Kom als OR of delen ervan, alleen mag natuurlijk ook. We werken die dag met bubbels, groepen.

Meer informatie & aanmelden

Deel dit bericht