Blog

Hoe maak jij impact?

impact maken
23 maart 2023 / Didi Bos

Tijdens een cursus vroeg iemand aan mij: ‘Hoe maak jij impact?’. Normaal gesproken heb ik mijn woordje klaar, maar bij die vraag stond ik met mijn mond vol tanden. ‘Ehhhhh…… geen idee?’. Ik had een totale black-out. Impact maken; wat een groot woord. Doe ik dat eigenlijk wel? Sparrend met een collega kwamen we tot de conclusie dat impact maken zowel klein- als grootschalig kan zijn. ‘Jouw speelse manier van doen kan inspirerend zijn voor mensen en is ook al impact maken’ zei diezelfde collega. Een ander voorbeeld is dat ik tijdens mijn werk als ondernemingsraadtrainer, deelnemers bewust maak dat zij invloed hebben op gelijke behandeling op de werkvloer. Dit lijkt een kleine manier van impact maken, maar kan zorgen voor bewustzijn bij de ander wat uiteindelijk weer een groter effect kan hebben.

De kleine dingen

Zijn die kleine dingen dan wel genoeg? Voor mij wel. Je hebt natuurlijk ook manieren om groot publiek te bereiken. Die zijn ook belangrijk. Mijn hart gaat echter sneller kloppen als ik impact kan maken in mijn nabije omgeving. Ik vind het belangrijk om mijn eigen waarden door te geven; wees jezelf en behandel elkaar als gelijkwaardig. Als iedereen dit zou doen, zou de wereld toch een stuk gezelliger zijn? Door dit zelf te doen en te bespreken in mijn omgeving, hoop ik dit onder de aandacht te brengen bij anderen. Wie weet wat voor een effect iets kleins kan hebben.

Wil jij hier meer over leren?

Nu ben ik benieuwd of deze blog je aan het denken heeft gezet over hoe jij impact maakt. Ben jij geïnteresseerd en wil je meer leren hierover? Volg dan onze persoonlijk leiderschapsleergang impact (leren) maken in je organisatie in september!

Geschreven door Didi Bos, trainer & adviseur SBI Formaat

Deel dit bericht