Blog

Impact op een stukje grond

Impact
21 februari 2023 / Jytte Glissenaar

Een ochtend als zovelen: ik neem de afslag Maarn op de A12, sla bij de stoplichten rechtsaf en rij de Utrechtse Heuvelrug op. Bovenop de heuvel sla ik linksaf Landgoed Zonheuvel op, richting het kantoor. Mijn oog valt op iets nieuws, een groot, gekleurd bord bij de poort: alle pictogrammen van de SDG’s prijken daar naast de term SDG House Campus Landgoed Zonheuvel.

Twee meter verder staat een paal met twee andere bordjes: Plastic Vrije Zone en Menswaardige Omgeving. En nog eens een meter verder het bord met alle bedrijven die gevestigd zijn op het landgoed, allemaal organisaties die iets hebben met arbeidsverhoudingen en zich inzetten voor duurzame organisaties en een duurzame wereld.

Ik hoef maar slechts twee meter de oprit van mijn werkplek op te rijden om eraan herinnerd te worden hoe mooi en waardevol het is om te werken aan impact maken. Zorgen voor een betere wereld, al is dat maar een hectare bos op de Utrechtse Heuvelrug. En zelfs op dat stukje grond bereiken we, met elkaar, ook de hele wereld. Want met campuspartners als Earth Charter Nederland en Lab Toekomstige Generaties, bereiken we ook mensen buiten Nederland en buiten Europa. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier en op een thema waar zij of hij passie voor heeft. Ieder voor zich, maar nooit alleen.

Dat impact maken al kan op een postzegel als Landgoed Zonheuvel, maakt dat wij ervan overtuigd zijn dat iedereen op zijn/haar “stukje grond” impact kan maken! Wil jij leren hoe je dat doet in jouw organisatie? Doe dan mee aan onze persoonlijk leiderschapsleergang: Impact (leren) Maken.

Leergang Persoonlijk leiderschap

Geschreven door Jytte Glissenaar, Directeur SBI Formaat 

Deel dit bericht