Blog

Voorlichting over gevaarlijke stoffen aan werknemers

stoffenmanager
05 maart 2019 / Mieke Brethouwer

Tijdens ons ARBO-event op 14 februari 2019 gaven Albert Hollander en Leonie de Jong van Cosanta een actieve en interessante workshop over Gevaarlijke stoffen en de online tool Stoffenmanager®. Hieronder een artikel geschreven door Leonie de Jong.

We weten wat de blootstelling is en dan…?

Bij Cosanta houden we ons bezig met de risico’s van het werken met gevaarlijke stoffen. Met onze online tool Stoffenmanager® kunnen bedrijven zelf inventariseren met welke stoffen ze werken, of daar risico’s aan zitten. Blootstellingsbeoordelingen kunnen met Stoffenmanager worden uitgevoerd. Wij ondersteunen bedrijven hierin onder andere met trainingen, advisering maar ook door aanvullend metingen uit te voeren. Op deze manier helpen we u om uw gevaarlijke stoffenbeleid op orde te krijgen.

Maar hoe stelt u uw werknemers op de hoogte als het gaat om het werken met deze (gevaarlijke) stoffen? Vaak zijn de werknemers die elke dag met de stoffen werken, minder betrokken bij het opstellen van het gevaarlijke stoffen beleid, de inventarisatie van de stoffen waarmee gewerkt wordt en het beoordelen van mogelijke risico’s.

We zien dat de meeste van onze klanten bezig zijn met het inventariseren van de stoffen waarmee gewerkt wordt en het bepalen van de blootstelling hieraan. In de figuur hierboven staat weergegeven wat de implementatiestappen van Stoffenmanager® zijn. De stap “implementeren” gaat vooral over overdracht van informatie en kennis. Hoe komt de informatie en kennis terecht bij werknemers. U kunt hier bijvoorbeeld werkplekinstructie en interne training voor gebruiken….

Lees hieronder het hele artikel
voorlichting gevaarlijke stoffen

Bron: Cosanta

Deel dit bericht