Nieuws

Het belang van persoonlijke controle, ofwel grip op je eigen leven

de Zonheuvel
28 februari 2024

De nieuwste editie van ‘de Zonheuvel’ staat in het teken van grip op je eigen leven. Een actueel en urgent maatschappelijk vraagstuk. In de krant worden de dilemma’s van dit thema vanuit verschillende perspectieven belicht, zoals in het hoofdartikel van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), een blog over waarde(n)vol werken, met de introductie van de SBI Groep: eenheid in verscheidenheid en een oproep om mee te doen met de SDG’s: de 17 doelen voor een duurzame wereld. Lees hier meer over in de nieuwste editie van ‘de Zonheuvel’!

Controle over eigen leven voor het maatschappelijk belang

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement over grote maatschappelijke vraagstukken. Het onafhankelijk adviesorgaan publiceert regelmatig interessante rapporten. Het rapport: Grip, het maatschappelijke belang van persoonlijke controle geeft aan wat de effecten kunnen zijn als je geen grip hebt op je eigen leven.
Prof. dr. Will Tiemeijer is wetenschappelijk medewerker bij de WRR en projectleider van het rapport: “In de kern gaat het rapport over het belang van persoonlijke controle ofwel grip op je eigen leven. Veel mensen ervaren in deze tijden grote onzekerheden rond werk, inkomen en wonen. Als ze grip hebben op hun leven dan kunnen ze met deze onzekerheden omgaan. Is dat niet het geval dan kan dat bijvoorbeeld leiden tot onzekerheid, minder geluk, slechtere gezondheid en maatschappelijk onbehagen.” Lees verder in ‘de Zonheuvel’.

Wat staat er in ‘de Zonheuvel’?

In de krant vind je naast dit hoofdartikel o.a. het volgende:

  • Directeur-bestuurder Jaap Jongejan doet een belofte in z’n blog;
  • De introductie van de SBI Groep opleidings- en adviesorganisaties: eenheid in verscheidenheid;
  • Een blog over waarde(n)vol werken van Guus Brackel, directeur/eigenaar van Waardevol werken;
  • Chef-kok Julian van Landgoed Zonheuvel vertelt meer over zijn passie;
  • En aandacht voor hét Festival van de Medezeggenschap en de kasteellezing van Gert-Jan Segers.

Lees de digitale krant hier:

Wil je meer weten over deze thema’s? Lees dan hier ‘de Zonheuvel’.

de Zonheuvel

Deel dit bericht