Nieuws

Maand van de Medezeggenschap – februari 2024

Maand van de Medezeggenschap
19 januari 2024

De Maand van de Medezeggenschap staat weer voor de deur! In februari besteden verschillende organisaties uit het medezeggenschapsnetwerk aandacht aan de belangrijke rol en positie die de medezeggenschap inneemt binnen ondernemingen. Gedurende deze maand vinden diverse sessies plaats waar je, bijvoorbeeld als OR-lid, HR-manager, bestuurder of toezichthouder, gratis aan kunt deelnemen en waar je profijt van kunt hebben.

Meer informatie over de Maand van de Medezeggenschap

Startbijeenkomst
Mens, maatschappij en medezeggenschap: van kennis naar praktijk

Op donderdag 1 februari 2024 doen de SER, NVMZ en BVMZ gezamenlijk de aftrap met een spetterend openingsevent! We hebben demissionair minister Karien van Gennip uitgenodigd om samen met Ruben Houweling (voorzitter CBM), Jaap Jongejan (voorzitter BVMZ) en Shirley Mathoera (voorzitter NVMZ) de Maand van de Medezeggenschap te openen en hun visie te geven op de rol van de medezeggenschap.

De maatschappelijke opgaven waar we voor staan lijken almaar groter te worden en werken door tot op de werkvloer. Medezeggenschap kan een cruciale rol vervullen in de route naar bijvoorbeeld een (nog) inclusievere werkorganisatie of het bereiken van veilige werkomstandigheden. Ook digitalisering speelt een wezenlijke rol, waar liggen hier de kansen en bedreigingen? Hoe ga je daar concreet binnen de organisatie mee aan de slag? Wat is hiervoor nodig en wat vragen we van elkaar?

Kortom: vind je het als or, bestuurder of commissaris/toezichthouder belangrijk om samen op te trekken in het vervullen van je maatschappelijke rol?

Doe dan op 1 februari 2024 (14.00 tot 16.30 uur) mee tijdens de opening van de Maand van de Medezeggenschap op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Tijdens deze middag ervaar je hoe je met de juiste inzet van tools mooie stappen kunt zetten in het bereiken van bijvoorbeeld een veilige, digitaal fitte en nóg inclusievere organisatie. We onthullen hoe je optimaal samenwerkt en wat de valkuilen zijn. Na het plenaire gedeelte kun je deelnemen aan vier inhoudelijke, interactieve sessies.

Meer informatie en aanmelden

Wij ontmoeten je graag op 1 februari!

Maand van de Medezeggenschap

Deel dit bericht