Blog

Gemeentelijke OR-verkiezingen: een vliegende start met je nieuwe OR!

Diversiteit en inclusie
13 maart 2024 / Floris Jan Koen

Op 15 maart vinden de eerstvolgende landelijke gemeentelijke OR-verkiezingen plaats. Doordat je als OR de rol hebt om het medewerkersbelang te vertegenwoordigen in besluitvormingsprocessen in je organisatie, heb je als medezeggenschapsraad de kans bij te dragen aan kwalitatief goede besluitvorming. En daarmee dragen jullie bij aan een gezonde werkomgeving binnen jullie gemeente.

Om deze kans in de komende zittingsperiode te verzilveren is het van belang dat je als OR start met het vormen van een effectief samenwerkend team. En daarvoor heldere en praktische plannen maakt voor de komende periode.

SBI Formaat heeft een gespecialiseerd overheidsteam met enthousiaste trainers die veel ervaring hebben met medezeggenschap in deze sector. Wij kennen de organisatieculturen en zijn op de hoogte van actuele thema’ s. Hierdoor zijn we in staat om OR’en binnen de overheid te ondersteunen in het voeren van effectieve medezeggenschap en te adviseren bij complexe vraagstukken. Ook kunnen wij aan de hand van jullie situatie en ervaring als OR een scholingsplan op maat creëren en uitvoeren.

Speciaal voor de nieuw gevormde gemeentelijke OR’en biedt SBI Formaat een starttraining aan.  In deze training besteden wij aandacht aan:

  • Proactief onderwerpen aanpakken met de Navigator-methode;
  • Effectief vergaderen met de OR;
  • De rol van de OR en de WOR, voor ervaren en nieuwe leden;
  • Teambuilding en effectief samenwerken;
  • Maken van een praktisch actieplan om direct invloed uit te oefenen;
  • Achterbancommunicatie en vertegenwoordiging.

Willen jullie als OR snel uit de startblokken komen en direct starten met effectieve medezeggenschap? Neem dan vrijblijvend contact op met onze relatiebeheerders!

Geschreven door Floris Jan Koen, trainer & adviseur team Overheid SBI Formaat

Ons team Overheid en Onderwijs

Deel dit bericht