Nieuws

Arbo-event 2022

Arbo-event 2022
17 maart 2022

Arbo-event 2022; beroepsziekten. Voorkomen is beter dan genezen! 

Op dinsdag 21 juni organiseert SBI Formaat het jaarlijkse Arbo-event voor ondernemingsraden, VGW(M)-commissies, preventiemedewerkers, arbo- en HR-professionals. Het thema is net als voorgaande jaren: Voorkomen is beter dan genezen!

Er is veel werk te doen om beroepsziekten te voorkomen en op z’n minst vroegtijdig te signalen. Daar gaat deze dag over en zodanig dat je er als OR, preventiemedewerker en HR ook wat mee kunt doen. 

Programma Arbo-event 2022

De inleidingen van het event worden verzorgd door het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de (Nederlandse) Arbeidsinspectie.

Bekijk hier het programma

In de middag worden workshops gegeven. Hierbij is er aandacht voor preventief beleid, de juridische kant van zaken en diverse beroepsziekten waaronder psychische aandoeningen, beroepsziekten ten gevolge van blootstellig aan gevaarlijke stoffen, rug- en nekklachten en long COVID. De workshops worden verzorgd door eerder genoemde instanties, de Sociaal Economische Raad (SER), de Long Alliantie Nederland (LAN), arbodienstverleners, juristen en het expertiseteam Arbeid & Gezondheid van SBI Formaat. 

Bekijk hier de sessies/workshops

Hoe staat ’t met jouw kennis inzake beroepsziekten? Doe de test: 

Inzicht op de beroepsziekten in de organisatie kan de OR stimuleren een rol te spelen bij een beleid op preventie, goede begeleiding van zieken en passende re-intergratie. De Arbowet en de Wet op de ondernemingsraden (WOR) bieden aanknopingspunten.

Vul de scan beroepsziekten in

Expertiseteam Arbeid & Gezondheid

Het Arbo-event 2022 wordt verzorgd door het expertiseteam Arbeid & Gezondheid van SBI Formaat.

Deel dit bericht