Nieuws

Uitreiking Sociale Innovatieprijs FNV Bouwen & Wonen op 14 december

Sociale Innovatie prijs Bouw & Wonen
24 oktober 2018

Op vrijdagmiddag 14 december wordt bekend wie de Sociale Innovatieprijs van FNV Bouwen & Wonen heeft gewonnen. Noteer deze datum alvast in jouw agenda want het belooft een feestelijke en leerzame middag te worden.

FNV Bouwen & Wonen wil met de Sociale Innovatieprijs werkgevers stimuleren om meer aandacht te besteden aan vernieuwingen op het terrein van personeelsbeleid, kwaliteit van de arbeid en arbeidsverhoudingen. Aandacht voor technologische innovaties is er volop, maar men vergeet nogal eens dat deze pas optimaal resultaat opleveren wanneer ze gepaard gaan met sociale innovaties.

Bedrijven die wel werk maken van sociale innovaties konden zich tot 14 september bij de jury melden. De jury, onder leiding van emeritus hoogleraar Frank Pot, beoordeelt op dit moment de inzendingen en maakt op 6 november bekend welke drie bedrijven voor de Sociale Innovatieprijs worden genomineerd. Tijdens de bijeenkomst op 14 december wordt de winnaar bekend gemaakt en wordt de prijs – bestaande uit € 10.000 en een trofee – uitgereikt.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking presenteert het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) de resultaten van een recent onderzoek naar de stand van zaken van sociale innovatie in de sector bouwen en wonen. Ook de Human Capital Agenda voor de Bouw, die is gericht op een toekomstbestendig personeelsbeleid, en TNO, die eveneens onderzoek doet naar sociale innovatie, zijn gevraagd een bijdrage aan deze bijeenkomst te leveren.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele borrel.

De jury bestaat in 2018 uit de volgende personen:

  1. Frank Pot (voorzitter), emeritus hoogleraar sociale innovatie, Radboud Universiteit Nijmegen.
  2. Gerrit de Heer, Building Changes; v/h SBRCURnet/Bouwcampus.
  3. Tjeerd Hobma, directeur Volandis.
  4. John Kerstens, zelfstandig ondernemer; v/h vz. FNV Bouw, bestuurder FNV, lid TK PvdA.
  5. Rosetta Kooistra, directeur SBI-Formaat; v/h directeur FNV Bouw.

Reserveer 14 december in jouw agenda en meld je alvast aan door een mail te sturen naar projectbouwkolom@fnv.nl. Vermeld daarin jouw naam, functie en bedrijf. Enige tijd voor de bijeenkomst ontvang je de definitieve uitnodiging met het programma.

De bijeenkomst vindt plaats in het FNV Centraal Vakbondshuis, Hertogswetering 159, 3534 AS Utrecht. Aanvang is om 13.15 uur en om 16.30 uur wordt afgesloten met een borrel.

Lees hier meer over de Sociale Innovatieprijs FNV Bouwen & Wonen.

Deel dit bericht