Nieuws

Wijziging WOR: nieuwe verplichting accountants

Wijziging WOR: nieuwe verplichting accountants
13 februari 2023

Ondernemers zijn volgens de WOR verplicht de ondernemingsraad te voorzien van financiële gegevens. In de praktijk blijkt dat hier niet altijd sprake van is.
In het kader daarvan is er per 1 januari 2023 een wijziging in de WOR. Accountants die wettelijke controles uitvoeren, moeten in het geval van ernstige onzekerheid over de continuïteit van een organisatie, de ondernemingsraad voorzien van een kopie van hun controle verklaring. 

Geheimhoudingsplicht

Met deze aanpassing in de WOR heeft de accountant geen geheimhoudingsplicht, zoals in de Wet toezicht accountantsorganisaties is opgenomen. Natuurlijk moet de ondernemingsraad de verklaring als vertrouwelijk beschouwen en behandelen.

MZ App

Download onze MZ App en je hebt de WOR altijd bij de hand. Door middel van de zoekfunctie vind jij het juiste wetsartikel.

De MZ App is voor iedereen die actief is of wil worden in de medezeggenschap. We hebben een informatieve en interactieve App ontwikkeld waarmee wij op een gebruiksvriendelijke manier kennis over de medezeggenschap met jou delen.

Download hier de App >>

 

Deel dit bericht