Blog

Tip #5 – Week van de werkstress

werkstress werkplezier preventie
16 november 2018 / Nicole Pikkemaat

Officieel is de Week van de werkstress (12 t/m 15 nov) afgelopen. En elke dag gaf iemand van expertiseteam Arbeid & Gezondheid een tip om werkstress te reduceren. Maar Nicole Pikkemaat wil je vandaag toch nog een tip meegeven:

Zet die e-mail pop-up uit!

Ben je lekker aan het werk, verschijnt er een e-mail pop-up op je beeldscherm. Ook al wil je niet kijken, je ogen schieten al naar de hoek van je beeldscherm. Je kijkt vaak toch ongemerkt. Misschien trekt het wel je interesse en ga je daardoor de e-mail lezen en laat je je huidige werk liggen. Daarnaast zorgt een e-mail pop-up dat je je concentratie verliest. Het kost een paar minuten om je weer helemaal te focussen op je werkzaamheden, je hersenen hebben tijd nodig om zich om te schakelen. Wil je gewoon doorwerken; zet dan even je e-mail pop-up uit of sluit even je mailbox.

Social media zijn handig, leuk, snel en vooral niet meer weg te denken uit ons werk en dagelijks leven. Maar de verleiding tot afleiding van het hier en nu en soms zelfs een verslaving, is ook aanwezig. Er bestaat zelfs een term voor: FOMO (Fear Of Missing Out). De angst om iets te missen en dus altijd online willen zijn. En laat dat nu net de bedoeling zijn van een ontspannende vakantie of weekend (weg): even loskomen van het werk en de rest van de wereld. Laat ons op vakantie vooral genieten van JOMO: Joy of Missing Out. Maak duidelijke afspraken met je werk- én privé omgeving. Is er een back-up mogelijkheid voor dringende zaken? Heb je geen back-up? Beslis dan hoe je het tijdens een vakantie wilt regelen. Zorg dat iedereen weet hoe (on)bereikbaar je bent.
Bron: Werk & Veiligheid

Button Werkstress

 

Deel dit bericht