Afbeelding ontworpen door de Beeldvormers

Wat is Deep Democracy?

Het is een methodiek die echt bijdraagt aan gedragen besluitvorming, omdat het actief op zoek gaat naar ‘het andere geluid’, naar de wijsheid van de minderheid. Deep Democracy poetst en poldert geen verschillen weg, maar zoekt ze juist om te voorkomen dat stemmen verloren gaan of dat weerstand tegen besluiten overgaat in sabotagegedrag zoals roddel, cynisme en afhaken. Want krachtige besluiten ontstaan door gebruik te maken van de hele diversiteit aan overtuigingen, opvattingen en emoties. Conflicten zijn daarbij essentieel. Liever knallen dan uiteenvallen!

Herkent u dit?

  • Na 1 uur discussiëren zijn we toe aan het besluit en komt er opeens iemand met een totaal nieuw en afwijkend standpunt. Wat doe je dan als gespreksleider?
  • Hoe haal je snel en ook interactief zoveel mogelijk ideeën en opvattingen op bij een achterbanbijeenkomst?
  • Hoe kom je tot krachtige besluiten die werkelijk gedragen zijn door iedereen?
  • Ik moet voorzitten maar ik heb ook een hele eigen mening. Hoe combineer ik de neutrale voorzittersrol met mijn persoonlijke opvatting?
  • Hoe haal je boven water wat er echt wordt gedacht?

Welke trainingen bieden wij aan?

  • Introductietraining: In de introductietraining maakt u kennis met het gedachtegoed van de Deep Democracy en ervaart u de kracht van een aantal methodieken en technieken van de ‘Lewismethode’. 
  • Vaardigheidstraining: In deze vaardigheidstraining maakt u kennis met het gedachtegoed van de Deep Democracy. U gaat dieper in op de methodieken en technieken van de ‘Lewismethode’ en natuurlijk gaat u hiermee aan de slag.

Maatwerk

Wij kunnen ook bijeenkomsten op maat faciliteren, door middel van technieken aan te bieden die passen binnen uw situatie. U kunt denken aan een gesprek op voeten, het niet gevoerde gesprek, pijlen gooien, een kennis making met Deep Democracy, etc. Wij zorgen voor passende begeleiding bij bijeenkomsten van een team, overleg met bestuur of een achterbanbijeenkomst.

Onze trainers

Blogs over Deep Democracy

Lees hier meer over Deep Democracy in serie blogs van Coby