EOR

Europese ondernemingsraad (EOR)

Is jouw bedrijf onderdeel van een internationaal concern waar in Europa minstens 1.000 mensen werken, in minstens twee landen? Dan moet het bedrijf een Europese ondernemingsraad hebben. De EOR-Service van SBI Formaat bestaat sinds 1994 en helpt je graag met het begeleiden, trainen en adviseren van jouw Europese Ondernemingsraad. Wil je een EOR oprichten? Ook daarvoor ben je bij de EOR-Service aan het juiste adres!

EOR-Service van SBI Formaat

De internationale context maakt het OR-werk nog boeiender, maar ook ingewikkelder. De EOR-Service van SBI Formaat helpt je de complexe Europese regelgeving te vertalen in concrete handvatten waar je weer mee verder kunt.

Met onze brede kennis van en ervaring met verschillende arbeidsverhoudingen in de Europese landen levert de EOR-Service van SBI Formaat een bijdrage aan een beter onderling begrip en samenwerking in de EOR. Wij werken meestal in het Engels, maar ondersteunen EOR’s ook in het Duits, Spaans of Frans.

Meer informatie over de EOR-service

Actief sinds 1994!

De Europese Ondernemingsraad is de sleutel tot goede medezeggenschap in internationale concerns. De EOR-Service is al sinds 1994 actief om deze medezeggenschap op Europees niveau te versterken.

Onze trainers/adviseurs van de EOR-Service

De EOR-Service heeft het EOR-handboek gepubliceerd. Het boek bied je een totaal inzicht in het functioneren van een EOR en geeft je een volledig wettelijk kader. Een ‘must have’ voor ieder EOR-lid en hier te bestellen.

Dr. Sjef Stoop is coauteur van de boeken:
How to deal with confidential information
How to organise your communications network

EOR Platformbijeenkomst

2 keer per jaar organiseert de EOR-Service van SBI Formaat  een platformbijeenkomst voor Nederlandse leden van Europese Ondernemingsraden.
Doel van het platform is het uitwisselen van ervaringen, van elkaar en van sprekers leren, het stimuleren van een vruchtbare discussie rond EOR-thema’s en het verder ontwikkelen van een netwerk van EOR-leden.

De volgende EOR Platformbijeenkomst vindt plaats op 8 november 2024. Zet alvast in je agenda! Wil je voortaan een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomsten, stuur dan een bericht naar eorservice@sbiformaat.nl onder vermelding van ‘uitnodiging EOR Platformbijeenkomst’.

Engelstalige E-learning: European Works Council (EWC) – Basic Training

Ben je nieuw in de EOR of wil je je EOR kennis bijspijkeren? Dan is deze EOR E-learning wellicht interessant voor jou! In de online training “EWC Basic Training” zullen we je op de hoogte brengen van jouw rol in de Europese ondernemingsraad; reden van bestaan van de EOR, wettelijk kader, de verscheidenheid aan werknemersvertegenwoordiging in de Europese landen, de kernactiviteiten van de EOR en wat je van jouw werk in de EOR mag verwachten.

Meer informatie over de E-learning

Of bekijk hieronder een korte introductie