Nieuws

In 2021 zal SDG House Campus Landgoed Zonheuvel het concept PlasticVrije Zone implementeren

20 oktober 2020

Opening eerste PlasticVrije Zone in Nationaal Park

plastic vrij zoneOp vrijdag 16 oktober 2020 is de eerste PlasticVrije Zone op de Utrechtse Heuvelrug in het Doornse Gat geopend, een recreatieterrein dat onderdeel is van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De PlasticVrije zone is een initiatief van GoedVolk en wordt ondersteund door Staatsbosbeheer en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
Om het Doornse Gat het predicaat ‘plasticvrij’ te kunnen geven, was er in de ochtend eerst een opruimactie. Basisschoolleerlingen van Maupertuus uit Driebergen hebben de omgeving van het Doornse Gat ontdaan van al het plastic en ander zwerfafval. Een actie geheel in lijn met de Beleefweek van het Nationaal Park, waarin tal van ondernemers, terreinbeheerders en natuurorganisaties speciale online activiteiten organiseren voor jong en oud.
Lees het volledige persbericht op de website van PlasticVrijeZone.nl >>

In 2021 zal ook SDG House Campus Landgoed Zonheuvel het concept PlasticVrije Zone implementeren.  Als SDG (Sustainable Development Goals) House is het voor Hotel Landgoed Zonheuvel een vanzelfsprekendheid om aan dit initiatief mee te doen.
Bekijk en beluister hieronder de videoboodschap van Jaap Jongejan.

Deel dit bericht