Nieuws

Zet arbeidsveiligheid hoog op de agenda!

Bedrijfsongeval veiligheid arbeid gezondheid
18 april 2018

De Inspectie SZW roept werkgevers én werknemers op om te werken aan een bedrijfscultuur waarin gezond en veilig werken de standaard is. Het door de Inspectie SZW gepubliceerde rapport de Staat van Arbeidsveiligheid, laat nog steeds een stijging van het aantal arbeidsongevallen en beroepsziekten zien. Jaarlijks vallen er circa 50 tot 70 dodelijke slachtoffers als gevolg van een arbeidsongeval. Beroepsziekten worden soms pas zichtbaar wanneer mensen met pensioen zijn. Ongeveer 4.100 mensen overlijden jaarlijks als gevolg van een beroepsziekte, waarvan bijna 80% al gepensioneerd is. Om te voorkomen dat deze aantallen nog harder stijgen, doet de Inspectie SZW een beroep op werkgevers én werknemers om arbeidsveiligheid hoog op de agenda te zetten. 

Onze directeur Jaap Jongejan, schreef er onlangs nog de blog 'Veilig!' over. Door waarschijnlijk onvoldoende aandacht voor ARBO, ontstaan fatale ongevallen op het werk. In deze blog tevens de aankondiging van een klein onderzoek om meer inzicht te krijgen in veiligheid en werkdruk en de rol van de ondernemingsraad hierin. De vragenlijst vindt u hier! 

Het team Arbeid & Gezondheid van SBI Formaat kan u op verschillende manieren ondersteunen bij het bevorderen van arbeidsveiligheid.
Lees deze blog eens over de impact van een dodelijke bedrijfsongeval en het belang van een goed functionerende ondernemingsraad ter voorkoming van arbeidsongevallen.  Of wat dacht u van de training ‘Aan de slag met arbo’ of ‘Aan de slag met veiligheid’. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee u aan de slag kunt voor meer veiligheid in uw organisatie. 
De complete dienstverlening op het thema Arbeid & Gezondheid vindt u hier!

Wie 's ochtends gezond naar het werk gaat, wil 's avonds ook weer gezond thuiskomen. Ga voor veiligheid en gezondheid! Vergeet u niet de vragenlijst over onveiligheid in te vullen? Alvast bedankt!

 

Deel dit bericht