Blog

Voorlichting over gevaarlijke stoffen

09 augustus 2019 / Carolina Verspuij

Hoe gebeurt de voorlichting aan werknemers over gevaarlijke stoffen? Arbeidshygïenist en opleider- consultant gevaarlijke stoffen Leonie de Jong gaat in op de effecten van voorlichting. Daarbij kijkt ze naar de didactiek en de frequentie van voorlichting binnen bedrijven. Daarnaast geeft ze praktische handvatten om een voorlichting te kunnen geven.

Dit artikel gaat in op gevaarlijke stoffen. Veel informatie die in dit artikel beschreven staat, is ook toepasbaar bij andere soorten voorlichtingen. 

Elk jaar lopen veel werknemers een beroepsziekte op. Als we het hebben over het jaar 2017, zijn er 3000 mensen overleden aan een beroepsziekte ten gevolge van blootstelling aan stoffen. Als we dat afzetten tegen 613 dodelijke verkeersongelukken in datzelfde jaar, kan er geconcludeerd worden dat er nog veel te winnen is op het gebied van “gezond werken met gevaarlijke stoffen”.

Klik op het artikel hieronder om verder te lezen.

Bron: Werk&Veiligheid.nl

Geschreven door arbeidshygïenist en opleider- consultant gevaarlijke stoffen Leonie de Jong en trainer/adviseur Carolina Verspuij

Deel dit bericht